Кандидатът за кмет арх.Драгомир Андонов с призив към жителите на Хасково

24.10.2019

Уважаеми съграждани,

Предизборната кампания за местна власт е към края си. Вероятно мнозина от вас имат своите предпочитания към една или друга политическа сила, към един или друг кандидат и в неделя ще ги подкрепят. Други, обаче все още се колебаят. Позволете ми да се обърна преди всичко към тях с призив   – гласувайте!   Гласувайте, защото всеки глас има власт и всеки глас е надежда. Надежда за по-добро бъдеще на града и общината. Колкото повече  хора гласуват за своите избраници, толкова по-близо ще бъде това бъдеще. Повече гласове в урните, това означава повече будни граждани, повече дух в града ни, повече шансове за едно добро управление на общината.
Разбира се, Демократична България и аз самия като кандидат за кмет на общината искаме кредит на доверие от вас. Казвам кредит на доверие, защото той винаги се дава в аванс. И онези, които сме избрали в местната власт остават наши длъжници за четирите години на мандата. Това дълг е ясно очертано в програмата за управление, която оповестихме пред вас.
В нея сме извели на преден план пет основни приоритета. Пет проблема, пред които ще се изправи едно бъдещо управление на Хасково, независимо от това, коя политическа сила го е излъчила. Тези пет приоритета са – водата на Хасково, Общия устройствения план, образованието и връзката му с пазара на труда, инфраструктурата и условията на живот в крайните квартали, автомобилния трафик и паркирането в града. Решаването на тези проблеми, наред с работата за привличане на нови инвестиции в икономиката на общината ще спомогне да спрем най-сетне бягството на младите хора.
Заедно с това, на нас ни предстои да решаваме редица проблеми в отделните сектори, като например здравеопазване, култура, отдих и спорт, чистотата в града.
Наш дълг беше да излезем пред вас с ясни и конкретно очертани ангажименти, Наш дълг също така е, ако получим Вашия глас и поемем управлението на града – и аз самият като кмет, и съветниците от нашата листа, да се отчитаме публично пред вас избирателите за всяка една година от мандата – какво сме свършили, какво не сме свършили и защо не сме успели да го свършим.
Ето защо, аз се обръщам и към кандидати за кметове и съветници от другите политически партии и коалиции– нека заедно поемем ангажимента за една отворена към хората община и ежегоден публичен отчет на управлението пред гражданите.
Аз като кандидат за кмет и кандидатите от листата на Демократична България, заявявам, че  всяка година на датата, на която сте гласували за нас, ще излизаме с публичен отчет – и в медиите, и на специално организирано от нас общоградско събрание.
Гласувайте на местните избори! За доброто на нашия град, за доброто на вашите деца и близки, за доброто на страната ни!

Хасково може много повече!